top of page

Fysioterapia

Fysioterapiassa on tavoitteena ylläpitää ja parantaa ihmisen toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapialla voidaan myös ennaltaehkäistä kehon vääränlaisesta kuormituksesta johtuvia kiputiloja ja ongelmia. Fysioterapia sisältää ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä erilaisia manuaalisia käsittelyitä.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä aiheutuneita turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

Hoitoon tulon indikaatiot:

  • Lymfaödeeman eri muodot (syöpähoidot, laajat imusuonistoa vahingoittaneet operaatiot tai erysipelas eli ruusu ovat vahingoittaneet imusuonijärjestelmää tai kyseessä on synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriöt)

  • Pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava

  • Tulehdukselliset reumasairaudet ja fibromyalgia

  • Lihas- ja nivelsidevammojen turvotuksen hoito

Klassinenhieronta

IMG-1110.jpg

Hieronta vaikuttaa kudosten palautumiseen rasituksesta edesauttamalla laktaatin eli maitohapon poistumista lihaksesta. Lisäksi hieronta normalisoi lihasten verenkiertoja ja vähentää kipua. Myös työn aiheuttamaa pitkäaikaisempaa lihasten jännitystä voidaan poistaa hierontakäsittelyllä.

GettyImages-140882576.png

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvaiän haasteisiin. Hieronnalla voidaan helpottaa mm. kehon jäykkyyksiä, vatsavaivoja, refluksioireita, itkuisuutta ja unen häiriöitä. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä sekä vahvistaa suolistoa ja ruuansulatusta. Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa yhdistetään vyöhyketerapiaa ja vauvahierontaa. Hoito tuo usein jo muutamalla hoitokerralla avun vauvan ja koko perheen elämään, itkuisuuden, kipujen ja jäykkyyksien helpottuessa.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on raskausajan ja synnytyksen jälkeen tapahtuvaa lempeää ja tehokasta erikoishoitoa äideille. Raskaushieronta auttaa naista
rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa olevia mahdollisia jännityksiä.
Hieronnassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteen, mielentila
sekä fyysiset oireet. Hoidon aikana asentoa tuetaan erilaisilla
tyynyillä, jotta hoito olisi turvallinen ja tehokas.

Raskaushieronnalla voidaan mm. helpottaa lihaskipuja, kramppeja, liitoskipuja sekä valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen.

Vyöhyketerapeuttinen hieronta

Vyöhyketerapeuttinen hieronta on 90 min ihanan rentouttava
hoitokokonaisuus, jossa käydään läpi vyöhyketerapiapisteitä
jalkapohjista, käsistä sekä korvista. Lisäksi hoitoon yhdistetään
rentouttaaa hierontaa jalkaterien, käsien sekä niskan alueelle. Hoito
helpottaa monelaisia kehon kiputiloja, parantaa aineenvaihduntaa,
rentouttaa sekä tasapainottaa hormonitoimintaa.

bottom of page