top of page

Fysioterapia

Fysioterapiassa on tavoitteena ylläpitää ja parantaa ihmisen toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapialla voidaan myös ennaltaehkäistä kehon vääränlaisesta kuormituksesta johtuvia kiputiloja ja ongelmia. Fysioterapia sisältää ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä erilaisia manuaalisia käsittelyitä.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä aiheutuneita turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

Hoitoon tulon indikaatiot:

  • Lymfaödeeman eri muodot (syöpähoidot, laajat imusuonistoa vahingoittaneet operaatiot tai erysipelas eli ruusu ovat vahingoittaneet imusuonijärjestelmää tai kyseessä on synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriöt)

  • Pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava

  • Tulehdukselliset reumasairaudet ja fibromyalgia

  • Lihas- ja nivelsidevammojen turvotuksen hoito

Faskiamanipulaatio

  • Faskiamanipulaatio on terapiamenetelmä, jossa keskitytään lihasten ja syvien lihaskalvojen eli faskioiden väliseen toiminnallisen suhteen parantamiseen. Faskiakäsittelyllä voidaan hoitaa monipuolisesti kehon erilaisia ongelmia ulottuen akuuteista kiputiloista jopa vuosikymmenten takaisiin vaivoihin. Alkuhaastattelun ja tutkimuksen perusteella fysioterapeutti valitsee hoidossa käsiteltävät alueet. Ne saattavat olla kaukanakin oirealueesta mutta vaikuttavat siihen faskialinjojen kautta. Normaalitilanteessa faskiakerrokset liukuvat saumattomasti toisiinsa nähden ja liikeradat ovat laajat. Kerrosten välinen liukuminen voi kuitenkin häiriintyä esimerkiksi leikkausten,rasituksen ja traumojen seurauksena. Tämä voi johtaa kehon erilaisiin kiputiloihin ja liikerajoituksiin. Faskiajärjestelmän ongelmat voivat tuntua kehossa myös laajana kireyden ja tukkoisuuden tunteena.

  • Faskiamanipulaatio on manuaalinen hoitomenetelmä, jossa fysioterapeutti tuottaa kuntoutujan iholle tiettyyn kohtaan painetta hankaamalla. Hankausliikkeen vaikutuksesta syntyy kitkaa ja lämpöä. Faskiakalvojen välinen aineenvaihdunta lisääntyy ja kalvot pääsevät liukumaan toisiaan vasten. Faskiakäsittelyyn voidaan yhdistää muita manuaalisia tekniikoita ja aktiivisia harjoitteita.

Klassinenhieronta

  • Hieronta vaikuttaa kudosten palautumiseen rasituksesta edesauttamalla laktaatin eli maitohapon poistumista lihaksesta. Lisäksi hieronta normalisoi lihasten verenkiertoja ja vähentää kipua. Myös työn aiheuttamaa pitkäaikaisempaa lihasten jännitystä voidaan poistaa hierontakäsittelyllä.

IMG-1110.jpg
GettyImages-140882576.png

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvaiän haasteisiin. Hieronnalla voidaan helpottaa mm. kehon jäykkyyksiä, vatsavaivoja, refluksioireita, itkuisuutta ja unen häiriöitä. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä sekä vahvistaa suolistoa ja ruuansulatusta. Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa yhdistetään vyöhyketerapiaa ja vauvahierontaa. Hoito tuo usein jo muutamalla hoitokerralla avun vauvan ja koko perheen elämään, itkuisuuden, kipujen ja jäykkyyksien helpottuessa.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on raskausajan ja synnytyksen jälkeen tapahtuvaa lempeää ja tehokasta erikoishoitoa äideille. Raskaushieronta auttaa naista
rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa olevia mahdollisia jännityksiä.
Hieronnassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteen, mielentila
sekä fyysiset oireet. Hoidon aikana asentoa tuetaan erilaisilla
tyynyillä, jotta hoito olisi turvallinen ja tehokas.

Raskaushieronnalla voidaan mm. helpottaa lihaskipuja, kramppeja, liitoskipuja sekä valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen.

Vyöhyketerapeuttinen hieronta

Vyöhyketerapeuttinen hieronta on ihanan rentouttava
hoitokokonaisuus, jossa käydään läpi vyöhyketerapiapisteitä
jalkapohjista, käsistä sekä korvista. Lisäksi hoitoon yhdistetään
rentouttaaa hierontaa jalkaterien, käsien sekä niskan alueelle. Hoito
helpottaa monelaisia kehon kiputiloja, parantaa aineenvaihduntaa,
rentouttaa sekä tasapainottaa hormonitoimintaa.

bottom of page